Dzamil Kamanger & Kalle Hamm

Asuinpaikkakunta / Helsinki
Paikkakunnalta / Rauma, Mariwan
Syntmävuosi / 1969, 1948

Band of Weeds muodostuu videoista ja äänistä, jotka on kuvattu ja äänitetty kolmesta rikkakasvista: pujo, pelto-ohdake ja hevonhierakka. AV-materiaalista koostamme installaation, jossa kasvit esiintyvät yhtyeenä. Band of Weeds esikuvana on ollut Jimi Hendrixin Band of Gypsys –yhtye ja se jatkaa meidän puutarhaprojektiemme sarjaa, jossa kasvit toimivat toiseuden vertauskuvana. Installaation rakentaminen aloitetaan tiistaina 12.4. ja se valmistuu perjantai-illaksi 15.4.

BAND OF WEEDS Muinaistulokkaiksi kutsutaan kasveja, jotka ovat tulleet Suomeen muun muassa laiva- lastien mukana 1600-luvulla tai sitä varhaisemmin. Monet heistä juurtuivat Suomeen ja kukoistavat yhä keskuudessamme.

Band of Weeds on kasvibändi, jossa kasvit edustavat Toiseutta. Äänet on nauhoitettu suoraan kasveista Ivan Gunnarin kehittämän äänitystekniikan avulla ja työstetty luupeiksi, jotka toistuvat sattumanvaraisesti.

Rikkakasvit määritellään kasveiksi, joka kasvavat paikoissa, joiden heidän ei toivota kasvavan. Heidät jaetaan juuri- ja siemenrikkakasveiksi leviämista- pansa mukaan. Band of Weedsin kaikki jäsenet ovat muinaistulokkaita ja luokiteltu Suomessa rikka- kasveiksi. Heitä tavataan kaikkialla Suomessa etelästä pohjoiseen.

PLANT OF THE DAY
Esittelemme joka päivä yhden kasvin aikaisemmista puutarhaprojekteistamme. Kerromme samalla myös puutarhaprojekteista, joihin kasvit liittyvät. Esittelyn kesto n. 30 min.

Ti 12.4.2016, klo 16.30 Petunia ja Emigranttitarha
Ke 13.4.2016, klo 16.30 Basilika ja Paperittomien puutarha
To 14.4.2016, klo 16.30 Persian jättiputki ja Haitallisten vieraslajien puutarha
Pe 15.4.2016, klo 16.30 Tarhaomenapuu ja Hyvän ja pahan tiedon puutarha
La 16.4.2016, klo 16.30 Pelto-ohdake ja Band of Weeds

 

Interview with Kalle Hamm in English