Maija Kovari

Asuinpaikkakunta / Tampere
Paikkakunnalta / Savonlinna
Syntmävuosi / 1985

Vieraita tuttuja

 

Kuvanveistäjänä ja arkkitehtina paremmin tunnettu Maija Kovari tuo ti-laan kaksi valokuvanäyttelyä, jotka molemmat kokoavat huomioita kaupunkitilasta erillisen teeman ympärille. Pienikokoiset, akryylilevylle pohjustetut valokuvat muodostavat pareja ja sarjoja, joissa arkiseen aiheeseen avataan uusia katsomisen tapoja.

Yläkerran näyttelytilassa on esillä vuosina 2011-2016 kuvattuja puluja ympäri maailmaa. Tuo urbaani seuralaisemme muistuttaa ihmistä enemmän kuin arvaammekaan – sekin on muun muassa älykkäämpi, uskollisempi ja kykenevämpi kuin käytöksestä voisi usein päätellä.

Alakerran pimeässä näyttelytilassa on esillä valokuvia kaupunkitiloista tutuista valotauluista, jotka ovat hetkellisesti ilman sanottavaa. Tyhjyyttä huutavat kuvat jättävät tilaa katsojan ajatuksille siitä, kuinka viesti voidaan tulkita.

Tampereella asuva Kovari (1985) on koulutukseltaan sekä kuvataiteilija että arkkitehti, ja toimii pääasiassa kuvanveiston ja installaation parissa. Hänen ensimmäinen pysyvä julkinen taideteoksensa valmistuu syyskuussa Tampereelle. Lokakuun Kovari viettää Singaporessa tutkien paikallisia julkisen taiteen käytäntöjä – aihe jonka parissa hän on tehnyt töitä myös Suomessa. Kovari kirjoittaa työstään säännöllisesti blogissaan osoitteessa www.citiesareours.com.

 

Interview with the artist in English