Taneli Törmä & Nille Bech

Asuinpaikkakunta / Odense, Tanska
Paikkakunnalta / Espoo
Syntmävuosi / 1985

Kehollistumisen merkkejä

Kehollistumisen merkkejä on Big Brother- taiteilija-työtila näyttelyolosuhteissa. Muuttuvainen teos on manifesti hetkellisyydestä sekä sen arvosta ja voimasta. Teoksessa käsitellään mennyttä ja tulevaa aikaa, sekä kutsutaan yleisöä osallistumaan ja olemaan samalla teoksen ydin.  Viikon kestoisessa (yht. 30tuntia) teoksessa yhdistyvät live-esitys, installaatio ja näyttely. Yleisöä kehoitetaan tulemaan teoksen äärelle moneen otteeseen viikon aikana. Näin mahdollistuu tämänhetkisen liikkeen, edellisten päivien lopputulosten ja uuden alun kokeminen.
Tanssitaiteilija Taneli Törmä (LOCATION X- collaboration projects) on kutsuttu yhdeksi Ti-La2016 projektin taitelijaksi. Taneli työstää teoksen yhteistyönä tanskalaisen kuvataiteilijan Nille Bechin kanssa.
KEHOLLISTUMISEN MERKKEJÄ – LOPPUTULOS
La 24.9. klo 17, Ti-La2016 -galleria. Vapaa pääsy.

Viikon kestoinen Big Brother- taiteilija-työtila näyttelyolosuhteissa huipentuu näyttelyn päätteeksi nykytanssi- improvisaatiokliimaksiksi.
Teos jatkaa Tanelin monivuotista tutkimusta, eli sopeutumista vallitseviin olosuhteisiin. Taustalla on kysymys siitä, miten ympäristö muokkaa käyttäytymistämme ja persoonallisuuttamme. Taneli on tehnyt samanlaisia projekteja esimerkiksi Grönlannin ja pohjoismaiden erämaissa, hylätyissä rakennuksissa eri puolilla Eurooppaa. Tällä kertaa teos muokkaantuu ja vaikuttuu näyttelytilan, Ti-La 2016 konseptin, Tanssin Aika festivaalin, Kiertoliike -ammattilaisfoorumin, Jyväskylän ja LOCATION X – yhteistyökumppanien mukaan.

 

Interview with the artists in English