Videokaffe

Asuinpaikkakunta / Turku, Helsinki, Elsewhere
Paikkakunnalta / Turku (Suomi, Saksa, Yhdysvallat)
Syntmävuosi / 2011

Videokaffe -taiteilijakollektiivin jäsenet tulevat Suomesta, Saksasta, Yhdysvalloista ja Venäjältä. Se on tehnyt yhteistyötä muuttuvassa kokoonpanossa vuodesta 2011.

Videokaffen jäsenet edustavat monien alojen taitajia: puuseppiä, kuvanveistäjiä, koneenrakentajia, videotaiteilijoita- ja tuottajia, äänisuunnittelijoita, taiteen opettajia ja kelloseppiä. Tämä on yksi ajavista voimista yhteistyön takana. Luodessaan uusia teoksia, näyttelyitä ja projekteja ryhmän jäsenet oppivat toisiltaan ja tukeutuvat toistensa erikoisosaamiseen ja pätevyyteen.

Ti-Lan näyttelyssä kollektiivi esittelee installaation, valokuvia ja videon kuukauden mittaisesta residenssistä Turun entisessä lääninvankilassa kesällä 2015.

Turun vanha lääninvankila oli vuosia suljettu kunnes vuonna 2015 taiteilijajärjestö Arte ry organisoi VALTIO+ tapahtuman kutsuen taiteilijagallerioita, kollektiiveja sekä taiteilijoita tarjoten heille mahdollisuuden lähestyä tilaa vapaasti taiteen keinoin.

Videokaffe otti vastaan residenssin kaltereiden takana kuvaten näyttelyä ja luoden uutta, jotain joka lopulta vapauttaisi ryhmän. Videoteoksessaan Videokaffe viettää aikaa teljettynä ja lopulta rakentaa veistoksen jonka avulla he pakenevat vankilasta näyttelyn lopettajaistapahtumassa. Teos “It takes more than one to Escape” dokumentoi kollektiivin taiteellisia tapoja ja yhteistyöhön perustuvaa prosessia, luoden samalla kulissien takaista tunnelmaa suureen vankilapakoon.